حدیث روز
امام علی (ع) می فرماید : هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬ خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

شنبه, ۱۵ دی , ۱۴۰۳ Saturday, 4 January , 2025 ساعت تعداد کل نوشته ها : 3034×
ازدواج؛ سن تقویمی یا سن عقلانی؟
۱۰ دی ۱۴۰۳ - ۱۲:۴۶
شناسه : 27397
بازدید 12
0
یادداشت؛ آنچه لازمه ازدواج و یک تشکیل خانواده است، تعادل عاطفی، سلامت روانی، کفایت‌های فکری و عقلانی و فرهنگی، و قابلیت اجتماعی طرفین است.
ارسال توسط :
پ
پ

به گزارش روابط عمومی اداره کل تبلیغات اسلامی هرمزگان؛ حجت‌الاسلام والمسلمین سید مهدی هاشمی، کارشناس دینی استان هرمزگان در یادداشتی پیرامون سن ازدواج نوشت: دختران و پسران به بهانه تحصیل علم و دانش، نباید ازدواج را تأخیر بیندازند زیرا دچار آسیب‌هایی مثل افسردگی و غیره خواهند شد.

باید دانست آنچه که بیش از هر چیز لازمه ازدواج و یک تشکیل خانواده است، تعادل عاطفی، سلامت روانی، کفایت‌های فکری و عقلانی و فرهنگی، و قابلیت اجتماعی طرفین است.

باید اذعان کنیم که امر مقدس زوجیت و همسر و هم‌سنگر جدا از مسئله تشکیل خانواده و فرزندآوری است… بدین معنا است که گاهی دو طرف ازلحاظ مالی و یا هر دلیل دیگر نمی‌توانند زیر یک سقف زندگی کنند، ولی پیوند زناشویی را می‌بندند که البته کار پسندیده‌ای است و تا زمانی که آمادگی لازم را دراین‌خصوص یافتند به خانه خودشان می‌روند.

این نکته بیانگر این است که صرف برخی موانع چه مالی و یا چیز دیگر نباید جلوی این امر مقدس الهی که قرب به خداست، جلو ازدواج گرفته شود، و خرجی این بحث سن در ازدواج این شد

آنچه مهم است اینکه در ازدواج، بیش از آنکه سن تقویمی مدنظر باشد، باید به سن عقلانی، و کفایت‌های فردی، بلوغ عاطفی، رشد و تعهدپذیری اجتماعی اندیشید، اگر این بود آنگاه پدیده‌های مانند طلاق، وبی حرمتی و غیره اصلاً به وجود نمی‌آید، و اگر هم باشد خیلی اندک خواهد بود، اگر این بود آنگاه زوجیت و خانواده از تمام جهات ارزشی مصداق این حدیث می‌شود که رسول خدا (ص) فرموده: «جُلُوسُ المَرءِ عِندَ عَیَالِهِ اَحَبُّ اِلَی اللهِ تَعَالَی مِن اِعتِکُافِ فِیِ مَسجِدِی هَذَا» (۲)

«نشستن مرد نزد خانواده‌اش محبوب‌تر و دوست‌داشتنی‌تر از اعتکاف او در مسجد من، یعنی مسجدالنبی، چرا این همه ثواب را دارد؟ برای این که همه ارزش‌های عاطفی و عقلانی و اجتماعی و تعهدات و احترام طرفینی رعایت شده است.

منابع:

۱_ افروز، روان‌شناسی ازدواج، ص۲۰ و سبک زندگي اسلامي، خلعتبری

۲_ تنبیه الخواطر،بحارالانوار، ص۲۵۴، برگرفته از از وظایف همسران،غلامرضا حاتمی

 

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.