حدیث روز
امام علی (ع) می فرماید : هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬ خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

پنجشنبه, ۲۲ آذر , ۱۴۰۳ Thursday, 12 December , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 3009×
اولین همایش کشوری «مسجد، حوزه علمیه و بسیج» برگزار شد
۳۰ دی ۱۴۰۰ - ۱۰:۲۷
شناسه : 7850
بازدید 121
9
به همت «بنیاد هدایت»؛ اولین همایش کشوری «مسجد، حوزه علمیه و بسیج» با حضور جمعی از ائمه جماعات، بسیجیان و شماری از اساتید و طلاب مدارس علمیه تهران، در مدرسه علمیه دارالمبلغین» فلسفی تهران برگزار شد.
ارسال توسط :
پ
پ

به گزارش روابط عمومی سازمان تبلیغات اسلامی، اولین همایش کشوری «مسجد، حوزه علمیه و بسیج» با حضور جمعی از ائمه جماعات و بسیجیان مساجد و شماری از اساتید و طلاب مدارس علمیه تهران، با رعایت پروتکل های بهداشتی در مدرسه علمیه دارالمبلغین فلسفی تهران برگزار شد.

در این همایش حجت‌الاسلام «سید ناصر میرمحمدیان» مدیر«بنیاد هدایت»، با اشاره به روایتی از پیامبر اسلام (ص)، گفت: سختی کار این است که پیامبر(ص) و ائمه(ع)، مردم را پای کار بیاورند. همین موجب شد که پیامبر(ص) فرمودند: به خاطر استقامت، پیر شدم. مسئول «بنیاد‌هدایت» همچنین اگر می خواهیم تمدن نوین اسلام ایجاد کنیم باید مردم را طبق دستور الهی پای کار بیاوریم.

وی اضافه کرد: امامت عام در جایگاه کلان، ذومراتب است و امامت عام در جایگاه میانی نیز وجود دارد که بر همین اساس امامت یک محله و امامت یک روستا باید مطیع الامر مولی باشد. امام و رهبری نشان دادند که امامت عام و پای کار آوردن مردم طبق دستورات الهی ممکن است.

مسئول «بنیاد هدایت» تاکید کرد: صحبت درباره حکمرانی محله‌محور در تمام دنیا وجود دارد ولی حرف ما صبغه الله است. کسی که امام است نمی تواند هر پیش نمازی باشد. البته خوب است همه پیش‌نمازان، امام محله باشند ولی خیلی سخت است. ویژگی‌های امامان محله را خداوند در قرآن و به‌ویژه در بیان ویژگی‌های پیامبر اسلام (ص) تبیین کرده است. رسول خدا(ص) برای همه مردم مهربان بودند و برای هدایت مردم تلاش می کردند.

وی افزود: امامی که می خواهد مدیر محله باشد باید مهربان و عزیز باشد و نسبت به هدایت‌گری حریص باشد.

در ادامه، حجت‌الاسلام «سیدعبدالحمید صفوی» مدیر مدرسه علمیه دارالمبلغین فلسفی، با بیان اینکه این مدرسه تلاش دارد با همکاری برخی از مساجد منطقه ۱۲ تهران، از جمله مساجد کاظمیه، شیخ عبدالحسین، همدانی ها و صاحب الزمان(ع)، در نشر معارف دین و دستاوردهای نظام جمهوری اسلامی و خدمت به مردم شبکه‌سازی کند، اظهار داشت: طلاب این مدرسه به صورت مستمر در این مساجد حضور می‌یابند و در خدمت به نیازمندان، فعال هستند. مدیر مدرسه علمیه دارالمبلغین فلسفی تهران افزود: برگزاری همایش کشوری مسجد، حوزه علمیه و بسیج، در همین راستا است تا مساجد به‌عنوان مهم ترین مراکز اصلی تبلیغ، در خدمت به انقلاب بیشتر موفق باشند.

در ادامه حجت‌الاسلام «وحدتی آراسته» نیز در این همایش با بیان اینکه نگاه مردم به روحانیون در پی شیوع ویروس کرونا و خدمت صادقانه روحانیون و ائمه جماعات به مردم، تغییر یافت، گفت: فردی را می شناختم که مدام می‌گفت اصلا به روحانیون و مسجد اعتقاد ندارد. روزی دیدم نزد من آمد و شروع به گریه کرد و گفت، من را حلال کنید. از او پرسیدم، چه شده است؟ پاسخ داد: وقتی به کرونا مبتلا شدم، در بیمارستان بستری بودم، و خانواده ام، تقریبا به من سر نمی زدنند ولی یک روحانی سید، هر روز به من سر می زد و جویای احوالم می شد. الان به اشتباهم پی بردم.

مدیرکل خدمات اجتماعی پیشگیری و درمان آسیب‌های حوزه‌های علمیه کشور اظهار کرد: اگر ائمه جماعات مساجد همچون این روحانی سید عمل کنند قطعا مردم به‌ویژه جوانان مرتب در مساجد حضور می یابند.

وی اضافه کرد: مساجد باید مرکز محلات باشند که در این صورت می توانند، در مسیر رفع دغدغه مقام معظم رهبری در زمینه آسیب های اجتماعی گام بردارند. متاسف هستیم که بیشتر ائمه جماعات، صرفا برای اقامه نماز جماعت در مساجد حاضر می شوند. بنده در بیست استان کشور حضورم یافتم و متاسفانه دیده ام که بیشتر ائمه جماعات، کمترین وقت را برای مساجد اختصاص می دهد و پس از اتمام نماز از مسجد خارج می شوند.

سردار «حیدر بابا احمدی» فرمانده بسیج مساجد و محلات کشور، نیز در این همایش، با بیان اینکه تقابل دو جبهه حق و باطل در تاریخ همیشگی بوده است و پایان ندارد، گفت: این تقابل، زمانی سخت، همچون دفاع مقدس و گاهی جنگ نرم است. گاهی دشمن فتنه هایی همچون ۷۸, ۸۸ , ۹۶ و ۹۸ ایجاد می‌کند و گاهی با فضای مجازی، مشکل ایجاد می‌کند.
فرمانده بسیج مساجد و محلات کشور افزود: ما در جنگ سخت قوی شده ایم که نمونه آن را در حمله به «عین‌الاسد» و پایین کشیدن پهباد آمریکایی مشاهده کردیم. دشمن، جغرافیای جنگ را تغییر داده است و ما برای مقابله با جنگ نرم در این جغرافیا، باید قدرت نرم ایجاد کنیم.
وی با اشاره به مراحل انقلاب اسلامی طبق نظر مقام معظم رهبری، اظهار کرد: بسیج برای حرکت گام به گام در این مراحل، برنامه ده ساله خود را با تأیید رهبر معظم انقلاب اسلامی، از سال ۱۴۰۰ شروع کرده است.

سردار بابا احمدی تاکید کرد: بسیج برای تولید قدرت نرم خود را موظف به همکاری با ائمه جماعات و سایر ارکان مساجد می داند. ظرفیت بسیج، بسیار عظیم است که در حوزه کمک مومنانه خود را به خوبی نشان داد. جلوه دیگری از قتال دشمن در همین موضوع کرونا مشاهده شد که تشدید تحریم های دارویی از جمله آنها بود.
وی در ادامه بیان کرد: باید ظرفیت عظیم بسیجیان در خدمت حل مشکلات محله و با موضوع امام جماعت نه صرفا یک مسجد، بلکه امام جماعت محلات درآید، ان‌شاءالله بیش از ۵۰ هزار پایگاه بسیج با ائمه جماعات در حل مشکلات محلات همکاری می‌کنند. شوراهای برنامه‌ریزی در سطح محلات، در سطح مناطق، شهرها، شهرستان‌ها و استان‌ها تشکیل شده است تا با مدیریت مساجد در زمینه حل مشکلات فعال شوند.

فرمانده بسیج مساجد و محلات کشور با اظهار تأسف از وضعیت امروزه مساجد و فعال نبودن بیش از ۷۰ درصد از مساجد، گفت: همه باید در خدمت مساجد باشیم، ما در سازمان بسیج مساجد و محلات و کل سپاه در خدمت آقایان ائمه جماعات مساجد باشیم. ما باید به فکر خانه عالِم و خانه خادم در مساجد باشیم تا گامی در راستای باز بودن در مساجد در ساعات غیر از نماز جماعت، برداریم.
وی افزود: مساجد با نام مبارک حاج «قاسم سلیمانی» هم در مقابله با کرونا موفق بودند و هم در حل مشکلات محلات با تشکیل قرارگاه های مختلف موفق خواهند بود.

گفتنی است، تقدیر از ائمه جماعات و بسیجیان فعال و در تعامل با حوزه علمیه سفیران هدایت مرحوم آقای فلسفی و سایر حوزه‌های علمیه در منطقه ۱۲ شهر تهران، بخش پایانی این مراسم بود.

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.