به گزارش روابط عمومی اداره کل تبلیغات اسلامی هرمزگان، حجتالاسلام والمسلمین غلامحسین حقانی مدیرکل تبلیغات اسلامی هرمزگان در نشستی با موضوع جوانی جمعیت و فرزندآوری ویژه جامعه پزشکی استان گفت: جامعه پزشکی باید باور داشته باشند که نهاد خانواده مهم است، در این صورت است که میتوانند آن را تبلیغ کنند.
وی افزود: در استان هرمزگان، مرکز نفس برای جلوگیری از سقط جنین دایر شده اما برای کاهش آمار سقط جنین و همچنین تحقق جوانی جمعیت در استان هرمزگان میبایست یک مجموعهای راهاندازی شود و در آن فضاها، مددیاران و همراهان نگهداری نوزاد فعالیت کنند، این اقدام سبب امیدواری مادرانی خواهد شد که قصد سقط جنین را دارند.
مدیرکل تبلیغات اسلامی هرمزگان تاکید کرد: پرداختن به خانواده ایرانی و تقویت هویت این خانواده امری ضروری است و باید حفظ شود.
محدثه درویشی، مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری هرمزگان و دبیر ستاد جمعیت و فرزندآوری استان در این نشست گفت: سقط جنین یکی از معضلاتی است که کشور و استان هرمزگان با آن درگیر است، به گونهای که هرمزگان جزو چند استان اول کشور است که سقط جنین به صورت قانونی در این استان رخ میدهد که دلیل آن، برخی بیماریهای ژنتیکی در بروز این اتفاق دخیل است.
وی همچنین افزود: آماری از سقط غیرقانونی در استان هرمزگان وجود ندارد. اما همان سقط جنین قانونی نیز باید بررسی شود که چه عاملی سبب شده تا هرمزگان جزو چند استان نخست کشور باشد.
فاطمه نوروزیان، رئیس مرکز ملی تحقیقات سلامت استان هرمزگان هم در این نشست گفت: در رابطه با سقط جنین به چند و وجه بعد باید دقت کنیم، سقط جنین دارای فقهی (مذهبی و اسلامی)، وجه روانشناسانه و همچنین وجه پزشکی است، که باید هر کدام از این وجوه، برای هر فرد خواستار قسط جنین مورد توجه قرار گیرد.
وی در ادامه افزود: معضل اصلی در برخورد با سقط جنین این است که وقتی قانونی صادر میشود، توازن ندارد و باید در شرایط کنونی، بارداری سالم در پیش گرفته شود.
نوروزیان تاکید کرد: درحالی که برای جوانی جمعیت باید هم سلامت مادر در نظر گرفته شود و هم سلامتی فرزندی که قرار است از این مادر متولد شود بسیار حائز اهمیت باشد.
رئیس مرکز ملی تحقیقات سلامت استان هرمزگان همچنین تصریح کرد: باید توجه داشته باشیم که بارداری زنان با سن بالا، درصد تولد نوزاد با سندروم داون افزایش مییابد و این موضوع مهم و حساس را همه پزشکان و ماماها میدانند.
وی بیان کرد: به نظر میرسد شاید یکی از علل بالا بودن آمار سقط در استان هرمزگان، وجود بیماری تالاسمی ماژور باشد، چون در استان هرمزگان، غربالگری تالاسمی ماژور بین والدینی که هر دو به تالاسمی مینور مبتلا هستند انجام میشود.
ثبت دیدگاه