حدیث روز
امام علی (ع) می فرماید : هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬ خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

پنجشنبه, ۱۵ آذر , ۱۴۰۳ Thursday, 5 December , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 3002×
معارف عمیقی در دعای مکارم الاخلاق در رابطه با سبک زندگی اسلامی وجود دارد
۰۷ شهریور ۱۴۰۰ - ۹:۴۲
شناسه : 1468
بازدید 112
8
مسئول دفتر نمایندگی ولی فقیه در امور اهل سنت استان هرمزگان: حجت الاسلام و المسلمین باوقار با اشاره به بیانیه گام دوم انقلاب، گفت: یکی از منویات مقام معظم رهبری در این بیانیه سبک زندگی اسلامی است که در دعای مکارم الاخلاق معارف عمیقی در رابطه با سبک زندگی اسلامی وجود دارد.
ارسال توسط : نویسنده : زینب شکوه
پ
پ

به گزارش روابط عمومی اداره کل تبلیغات اسلامی هرمزگان؛ حجت الاسلام و المسلمین « احمد رضا باوقار » در نشست مجازی بزرگداشت مقام امام سجاد(ع) که به میزبانی کانون فرهنگی هنری یالثارات الحسین(ع) بخش سندرک شهرستان میناب برگزار شد، به معرفی صحیفه سجادیه پرداخت و حاطرنشان کرد: صحیفه کتاب ارزشنمندی است که حاوی ۵۴ دعا و پس از قرآن و نهج البلاغه یکی از مهمترین میراث گرانبهایی است که برای عالم اسلام به جای مانده است.

وی افزود: ادعیه حاوی مطالب مهم خداشناسی، انسان شناسی، جهان شناسی، جایگاه و رسالت انبیا، جایگاه امامت، فضایل و رزایل اخلاقی و … در این کتاب ارزشمند آمده است.

مسئول دفتر نمایندگی ولی فقیه در امور اهل سنت استان هرمزگان به طرح این پرسش که امام سجاد(ع) چه هدفی را با طرح ادعیه دنبال می کرد، گفت: آن حضرت با توجه به شرایط خاص زمانه شیوه خاصی برای انتقال معارف دینی انتخاب کرد.

وی با اشاره به همزمانی دوران امامت امام سجاد(ع) با چندین خلیفه و شرایط خفقان سیاسی و جهل و فساد، تصریح کرد: آن حضرت وظیفه هدایت و رهبری جامعه اسلامی را در چنین شرایطی برعهده داشتند و طی ۳۰ و اندی سال توانست جامعه را به سبک خاص و منحصر به فرد اداره و تحول ایجاد کند.

حجت الاسلام و المسلمین باوقار با بیان اینکه ابن ابی الحدید نقل کرده است که امام سجاد(ع) در توصیف شرایط فرمود: « در تمام مکه و مدینه ۲۰ وجود ندارد که با ما باشد »، خاطرنشان کرد: این از شرایط بد اعتقادی در آن دوران حکایت دارد که کار را برای سیدالساجدین سخت می کرد.

وی از واقعه حره و قتل و عام مردم مدینه و حمله به کعبه به عنوان دیگر شرایط بد آن دوران اشاره کرد و گفت: امام در چنین شرایطی چندین سیاست را دنبال کرد تا معارف از دست نرود و تربیت جامعه اسلامی در مسیر صحیح قرار گیرد.

این محقق و پژوهشگر حوزه دین با ذکر این نکته که امام سجاد(ع) برای حفظ دین مسیری که پدر بزرگوارشان ایجاد کرده بودند را با یک حرکتی حاوی چند هدف آغاز کرد، افزود: این حرکت شامل تربیت مردم برای نزدیک کردن آنها به اهل بیت(ع) بود.

وی از اولین گام به عنوان مقدمه سازی برای پذیرش مردم(عمده آن از طریق دعا انجام می شد) یاد کرد و گفت: امام با توجه به شرایط حاکم بر جامعه، به دنبال تقابل مستقیم با حکومت نبود بلکه از طریق دعا به دنبال سوق دادن مردم به سمت و سو و بیان معارف دینی بود.

باوقار از شناساندن وجود مبارک رسول خدا(ص) به عنوان دومین گام نام برد و عنوان کرد: امام سجاد(ع) در خطبه شام در مسجد اموی زمانی که خود را معرفی کرد فرازهایی از شخصیت رسول الله(ص) را بیان کرد و همچنین در دعاهای صحیفه سجادیه به بهترین شکل پیامبر را معرفی کرده است.

وی شناساندن اهل بیت(ع) به مردم را گام سوم حضرت برشمرد و بیان کرد: اتفاقی که در کربلا افتاد ظلم آشکار به اهل بیت بود و امام سجاد(ع) بلافاصله پس از عاشورا اقدام به معرفی و شناساندن اهل بیت و مصادیق این بزرگواران کرد.

مسئول دفتر نمایندگی ولی فقیه در امور اهل سنت استان هرمزگان از شناساندن معارف ناب اسلام به عنوان گام پنجم امام سجاد(ع) یاد کرد و گفت: آن حضرت آموزش های گفتاری را در قالب زبان دعا در دستور کار قرار داد.

وی تبیین موارد حقوقی را از دیگر اقدامات امام زین العابدین(ع) ذکر کرد و افزود: یکی دیگر از آثار گرانمایه آن حضرت دعای مکارم الاخلاق است.

باوقار با اشاره به بیانیه گام دوم انقلاب، تصریح کرد: یکی از منویات مقام معظم رهبری در این بیانیه سبک زندگی اسلامی است که در دعای مکارم الاخلاق معارف عمیقی در رابطه با سبک زندگی اسلامی وجود دارد.

وی یادآور شد: تلاش های امام سجاد(ع) در راستای نشر معارف دینی توانست دانشگاه امام صادق(ع) را پایه گذاذری کند که برای نسل های آینده نتایج و آورده های ارزشمندی به همراه داشته باشد.

انتهای پیام/

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.