حدیث روز
امام علی (ع) می فرماید : هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬ خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

چهارشنبه, ۱۷ بهمن , ۱۴۰۳ Wednesday, 5 February , 2025 ساعت تعداد کل نوشته ها : 3078×
کاهش جمعیت در کشور ناشی از تغییرات فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی است
۱۶ بهمن ۱۴۰۱ - ۹:۰۲
شناسه : 14652
بازدید 71
9
استاد حوزه و دانشگاه: استاد حوزه و دانشگاه های هرمزگان گفت: کاهش باروری ناشی از تغییرات فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی می باشد، این تغییرات در طبقات مختلف جامعه حادث شده است؛ اما به نظر می رسد که در بین طبقه مرفه، تغییرات فرهنگی و اجتماعی عامل مهمتری در کاهش باروری بوده است.
ارسال توسط : نویسنده : رسولی
پ
پ

به گزارش روابط عمومی اداره کل تبلیغات اسلامی هرمزگان، حجت الاسلام میرزائی استاد حوزه و دانشگاه در دوره آموزشی که با موضوع جمعیت و فرزندآوری برگزار شد، اظهار داشت: فرزندآوری پدیده مهمی در حرکات جمعیتی و محور توسعه پایدار برای کشورهایی که سطح جانشینی پایینی دارند، محسوب می گردد، در دهه های پیشین داشتن فرزند به عنوان یک ضرورت برای هر زن مورد توجه قرار میگرفت؛ اما در چند سال اخیر روند تغییرات، دور شدن از این ضرورت را نشان می دهد.

وی افزود: به طور کلی می توان گفت که کاهش باروری ناشی از تغییرات فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی می باشد، این تغییرات در طبقات مختلف جامعه حادث شده است؛ اما به نظر می رسد که در بین طبقه مرفه، تغییرات فرهنگی و اجتماعی عامل مهمتری در کاهش باروری بوده و در بین طبقات متوسط و ضعیف، عامل اقتصادی دارای اهمیت بوده است؛ این مهم به معنای آن نیست که در طبقات متوسط و ضعیف، عوامل فرهنگی و اجتماعی تأثیرگذار نمی باشند.

حجت الاسلام میرزائی عنوان داشت: یکی از مؤلفه های اصلی توسعه، رشد جمعیت موضوعی می باشد که توجه بسیاری از محققان علوم اجتماعی را به خود مشغول نموده است، کاهش مستمر زاد و ولد و انتقال از باروری طبیعی به باروری کنترل شده، به تدریج ساختار سنی جمعیت را از وضعیت جوانی خارج نموده و آن را به سوی سالخوردگی سوق میدهد.

این استاد حوزه و دانشگاه اظهار داشت: ازدواج یا انتخاب همسر، پیمان مقدسی برای تشکیل زندگی مشترک بین زن و مرد است که طبق قوانین الهی و به هدف رسیدن به آرامش و آسایش از زندگی و آموختن گذشت و فداکاری و همچنین بقای نسل صورت می گیرد. بنابراین برای رسیدن به این هدف غایی نیاز است افراد در هنگام انتخاب همسر به تناسب در جنبه های روحی، اجتماعی، اقتصادی، آموزشی، خانوادگی، سنی توجه کنند.

وی افزود: در مورد فواید اجتماعى ازدواج می توان به کاهش فسادهاى اخلاقى و جنسى، تضمین سلامت روانى افراد، ایجاد محیطى امن و آرام براى یکایک اشخاص اشاره کرد. همچنین در آموزه های دینی یکی از حکمت های مهم تشکیل خانواده و آفرینش انسان در قالب زن و مرد، تولید نسل و بقای آن است.

حجت الاسلام میرزائی یادآور شد: فرزندآوری و فرزندپروری آثار سودمند بسیاری در رشد معنوی، بروز استعدادهای والدین، رشد مادی، توسعه روابط اجتماعی، آرامش گری، احساس ارزشمندی و دیگر جنبه های مهم زندگی فرد به همراه دارد. اما به دلیل دگرگونی های ویژه در سبک زندگی افراد، یکی از مشکلات اساسی در عصر حاضر، بی رغبتی به فرزندآوری و فرزندپروری است و اگر این فرایند ادامه یابد، در سال های نه چندان دور با جمعیتی پیر و فرسوده روبه رو می شویم؛ در نتیجه بنیان های اقتصادی، تولیدی، اجتماعی و سیاسی با آسیب های جدی مواجه است.

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.