حدیث روز
امام علی (ع) می فرماید : هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬ خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

پنجشنبه, ۶ دی , ۱۴۰۳ Thursday, 26 December , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 3018×
همایش دبیران امربه‌معروف و نهی‌ازمنکر در بندرعباس برگزار شد
۳۱ تیر ۱۴۰۲ - ۱۵:۳۹
شناسه : 17980
بازدید 107
13
همایش دبیران امربه‌معروف و نهی‌ازمنکر دستگاه‌های اجرایی، ادارات و مراکز علمی سراسر استان هرمزگان که در سالن جلسات شرکت آب منطقه‌ای برگزار شد.
ارسال توسط :
پ
پ

به گزارش روابط عمومی اداره کل تبلیغات اسلامی هرمزگان؛ حجت‌الاسلام‌والمسلمین محمد عبادی‌زاده، نماینده ولی‌فقیه در استان هرمزگان صبح امروز در این همایش، فلسفه تشکیل حکومت در اسلام را امربه‌معروف و نهی‌ازمنکر دانست و اظهارداشت: امربه‌معروف و نهی‌ازمنکر دارای دو حوزه مردمی و حاکمیتی است. سه مرتبه از مراتب این اصل به مردم مربوط است و ۲ مرتبه نیز به حاکمیت ارتباط پیدا می‌کند.

وی مرتبه اقدام و برخورد سلبی را وظیفه حاکمیت اسلامی دانست و عنوان کرد: شرایط امروز جامعه اقتضا می‌کند که نظام اسلامی به‌صورت جدی به وظیفه خود در حوزه امربه‌معروف و نهی‌ازمنکر عمل کند. یعنی هر کس در هر جایگاهی که در نظام اسلامی در حال فعالیت است نباید نسبت به احیاء امربه‌معروف و نهی‌ازمنکر بی‌تفاوت باشد، چراکه نسبت به مهم‌ترین وظیفه خودش کوتاهی و کاهلی کرده است. مسئولی که نسبت به این موضوع بی‌اعتنا باشد مشروعیت خودش را نیز از دست می‌دهد و باید به‌عنوان ترک فعل مورد بازخواست دستگاه‌های نظارتی قرار گیرد.

نماینده ولی‌فقیه در استان هرمزگان ابراز کرد: نظارت همگانی آحاد مختلف جامعه بر یکدیگر که همان امربه‌معروف و نهی‌ازمنکر است، در قوانین حکمرانی کشور نیز وجود دارد که باید به آن توجه کرد. مردم در مراتب امربه‌معروف می‌توانند اقدام به تذکر لسانی کنند؛ اما آنجایی که نیاز به اقدام و برخورد قهری وجود دارد، دیگر وظیفه مردم نیست و حاکمیت باید وارد میدان شود.

عبادی‌زاده بیان کرد: یکی از شرایط مهم امربه‌معروف و نهی‌ازمنکر میزان تأثیرگذاری این عمل است و یکی دیگر از نکاتی که باید موردتوجه قرار گیرد این است که وقتی فرد احساس کرد ضرر جانی، مالی و آبرویی در صورت امربه‌معروف و نهی‌ازمنکر برای آن مترتب است، حکم این فریضه از واجب به مستحب تبدیل می‌شود.

وی مطرح کرد: ستاد امربه‌معروف و نهی‌ازمنکر اسامی دستگاه‌ها و مدیرانی که نسبت به این فریضه الهی بی‌توجه یا کم‌توجه هستند را جهت پیگیری و انجام اقدامات لازم به دستگاه‌های نظارتی مربوطه ارائه می‌شود.

حجت‌الاسلام والمسلمین حسن کریمی دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان هرمزگان در این همایش اظهار کرد: دهه امر به معروف و نهی از منکر مصادف با دهه اول ماه محرم است و این تناسب نامگذاری بسیار زیباست که دهه امر به معروف و نهی از منکر را در دهه اول محرم قرار داده‌اند چراکه فلسفه و هدف اصلی قیام اباعبدالله الحسین (ع)، در بیان شریف خودشان، احیای امر به معروف و نهی از منکر اعلام شده است.

وی با اشاره به اهداف برگزاری این همایش افزود: به رسم هرساله که دبیران و رؤسای شوراهای امر به معروف و نهی از منکر در یک همایش، گرد هم می‌آیند و ارزیابی شوراها انجام می‌شود امروز نیز با این هدف، این گردهمایی شکل گرفته است.

دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان هرمزگان به ارزیابی دستگاه‌های دولتی و غیردولتی اشاره کرد و گفت: از آنجایی که رسالت این ستاد در سه حوزه نظارتی، حمایتی و فرهنگ‌سازی و ترویجی جمع‌بندی می‌شود و وظیفه مهمی بر عهده دارد، در حوزه نظارتی، یکی از اقداماتی که باید ستاد انجام دهد، نظارت بر دستگاه‌هاست و همه دستگاه‌ها اعم از دولتی و غیردولتی، شرکت‌ها، بانک‌ها و شرکت‌های خصوصی را شامل می‌شود.

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.