حدیث روز
امام علی (ع) می فرماید : هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬ خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

پنجشنبه, ۶ دی , ۱۴۰۳ Thursday, 26 December , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 3018×
عکس «پانورامای پیاده‌روی اربعین» به طول ۳۰۰ متر به ثبت رسید
۱۸ مهر ۱۴۰۰ - ۸:۲۴
شناسه : 4070
بازدید 116
11
طراح و مدیر نمایشگاه عکس «رویای بهشت»: مدیر هنری نمایشگاه عکس «رویای بهشت» از ثبت «پانورامای اربعین»؛ طولانی‌ترین عکس از پیاده‌روی اربعین به طول 300 متر خبر داد.
ارسال توسط : نویسنده : زینب شکوه
پ
پ

به گزارش روابط عمومی سازمان تبلیغات اسلامی؛ نمایشگاه عکس چیدمان «رویای بهشت» با بیش از ۳۰۰۰ قطعه عکس از زائران و رخدادهای مسیر اربعین حسینی، به‌عنوان بزرگ‌ترین نمایشگاه عکس با موضوع امام حسین (ع) و اربعین، چندی پیش و قبل از اربعین در منطقه فرهنگی و گردشگری عباس‌آباد (باغ هنر) افتتاح و در معرض دید علاقه‌مندان قرار گرفته است.

«رویای بهشت» به همت شهرداری تهران، شرکت نوسازی عباس‌آباد و با همکاری خانه عکاسان ایران حوزه هنری برگزار شده است. بازدید این نمایشگاه که از روز یکشنبه ۴ مهر ۱۴۰۰ افتتاح شد تا پایان ماه صفر در باغ هنر به نشانی بزرگراه حقانی (غرب به شرق)، خروجی کتابخانه ملی، بلوار شهدای بانک مرکزی، برای جاماندگان اربعین حسینی ادامه دارد.

سید احسان باقری «طراح و مدیر هنری نمایشگاه عکس «رویای بهشت» در مورد برپایی این نمایشگاه اظهار داشت: پیش از آغاز همه‌گیری کرونا در نظر داشتیم تا نمایشگاهی را در لوزان سوئیس با همین موضوع برگزار کنیم؛ اما شیوع کرونا، از برپایی این نمایشگاه جلوگیری کرد.

وی افزود: با توجه به اینکه بسیاری از هموطنان ما امکان حضور در پیاده‌روی اربعین حسینی را نداشتند به این تصمیم رسیدیم تا نمایشگاهی را با فضای اربعین در فضای شهری ایجاد کنیم. تلاش‌های ما پس از چند ماه پی‌گیری‌های مداوم بی‌نتیجه ماند تا اینکه امسال دوباره دست به کار شدیم و سرانجام موفق به برپایی این نمایشگاه شدیم.

مدیر خانه عکاسان ایران ادامه داد: برخی ایده‌ها و طراح‌ها از پیش برنامه‌ریزی شده و برخی دیگر در طول کار و عامدانه به تدریج اضافه شدند. همچنین برخی از ایده‌های اجرا شده در روزهای گذشته بر اساس بازخوردهای مخاطبین از این نمایشگاه و احساس نیاز از سوی ما افزوده شد و همچنان این روند ادامه خواهد داشت.

باقری ادامه داد: نمایشگاه «رویای بهشت» در روز اربعین حدود ۱۰۰۰ نفر بازدیدکننده داشت و همچنان هم از ساعت ۱۵ تا ۲۱، روزانه میزبان مخاطبان و علاقه‌مندان بسیاری است.

طراح و ایده پرداز این رویداد افزود: نمایشگاه «رویای بهشت» در چند بخش آثار خود را به علاقه‌مندان ارائه می‌دهد که بخش ورودی و اولیه با عنوان «زائران بهشت» شامل ۳۰۰۰ پرتره از زائرین اربعین حسینی است. این بخش سال ۹۸ نیز به شکل دیگری پیش از شیوع کرونا در حوزه هنری نمایشگاه شده بود. شاید اگر جای بیشتری برای ارائه داشتیم بقیه عکس‌ها هم از امکان دیده شدن برخوردار می‌شدند.

وی در مورد ملیت عکاسان این مجموعه عکس گفت: عکاسانی که چهره «زائران بهشت» را در این نمایشگاه گردهم آوردند از کشورهای ایران، عراق، بلژیک و استرالیا هستند.

باقری با اشاره به اینکه بخش دیگری از این نمایشگاه را «جاده بهشت؛ پانورامای اربعین» تشکیل می‌دهد، توضیح داد: توفیق زیارت اربعین برای اولین بار در سال ۱۳۸۳ نصیبم شد و پس از وقفه‌ای از سال ۱۳۸۷ ادامه یافت. هرچند تلاش می‌کردم هرسال موضوعات جدیدی از جذابیت‌های این زیارت نورانی را ثبت و منتشر کنم، اما همیشه در نشان دادن عظمت این پیاده‌روی عظیم احساس عجز می‌کردم.

وی افزود: در مسیر پیاده‌روی حسرت می‌خوردم که چرا هیچ تصویر هوایی از جمعیت در مسیر ثبت و منتشر نمی‌شود؛ تا اینکه کم‌کم سروکله هلی کوپتر نظامی ارتش عراق پیدا شد و در ارتفاع بالا از روی سر زائران می‌گذشت. اما این هم آن چیزی نبود که می‌خواستم.

باقری ادامه داد: همواره ثبت طولانی‌ترین عکس پانورامای جهان از عظیم‌ترین پیاده‌روی تاریخ؛ ذهنم را درگیر کرده بود و همیشه دوست داشتم گوشه‌ای از عظمت اربعین را به رخ جهانیان بکشم.

مدیر خانه عکاسان در ادامه گفت: همه تلاش‌ها برای هماهنگی هلی‌کوپتر به شکست انجامید و فقط یک راه باقی‌مانده بود؛ مولتی راتورهای کنترلی که دوربین را بالا می‌برند. اما آن‌ها هم مجوز و هماهنگی لازم داشت که به این راحتی میسر نبود. بالاخره در سال ۱۳۹۳ با حمایت حوزه هنری، تیمی را فراهم آوردیم و در همان‌جا برای اخذ مجوز و هماهنگی‌های امنیتی، آن‌هم در اوج حضور داعش تلاش‌های زیادی انجام شد.

وی افزود: خرید تجهیزات حرفه‌ای مناسب برای این کار بسیار دشوار و نفس‌گیر بود. همچنین راضی کردن خلبانان ماهر برای کنترل این دستگاه آن‌هم در کشور عراق و آن‌هم روی سر مردم و گردآوری تیم تولید مستند پشت‌صحنه این کار و از همه سخت‌تر مجوز پرواز، از دشواری‌های کار بود. با جلسات متعددی که با نهادهای مختلف برگزار شد، قول مساعد دادند تا این کار را حمایت کرده و به انجام برسانند. اجاره و خرید دستگاه بسیار دشوار بود و درنهایت بالاخره تمام هماهنگی‌ها انجام و تیم اعزام شد.

باقری با اشاره به ادامه مشکلات در تهیه این عکس هوایی گفت: ناگهان همه برنامه‌های ما نقش بر آب شد؛ چراکه تمام تجهیزات در فرودگاه نجف ضبط شد و تمام تلاش‌ها و رایزنی‌هایمان و انتظار چندروزه در فرودگاه به نتیجه نرسید و ما پس از زیارت نورانی اربعین و با یک دنیا حسرت بیشتر و شرمندگی به کشور بازگشتیم.

وی ادامه داد: ثبت این عکس چیزی نبود که بشود از آن صرف‌نظر کرد و هیچ‌یک از مشکلات نتوانست مانع از ادامه تلاش‌های ما شود. به‌این‌ترتیب با نهاد دیگری وارد گفتگو شدیم و قبل از اربعین ۹۴، توافقات خوبی انجام شد و بار دیگر با کمک‌های مردمی پول ناچیزی فراهم شد و فقط توانستیم خود را به نجف برسانیم؛ آن‌هم با حداقل تجهیزات که مناسب چنین کاری نبود؛ چراکه هر باطری این مولتی راتورهای کنترلی، ۵ دقیقه اجازه پرواز می‌داد و یک ساعت و نیم طول می‌کشید تا دوباره شارژ شود و ما سه عدد باطری بیشتر نداشتیم؛ یعنی یک ربع پرواز و دو ساعت شارژ!

باقری ضمن اشاره به کمک عراقی‌ها برای تهیه این عکس هوایی که بسیار ماندگار شده است، افزود: میزبانان عراقی تمام تلاش خود را می‌کردند و انصافاً هم موفق شدند که راه را برای کار ما باز کنند. البته اجازه پرواز در مکان‌های شلوغ جاده را نداشتیم! بالاخره و با تمام مشقت‌ها که خود کتابی است، ۸ کیلومتر از جاده نجف کربلا را در سه روز قبل از اربعین در شرایط نوری مختلف و با پروازهای متعدد و جلوه‌های مختلف نور در طول روز و پرنده آسیب‌دیده عکاسی کردیم.

باقری در مورد شیوه‌ها و چگونگی نصب و یکپارچه‌سازی عکس‌های گرفته‌شده هوایی از راهپیمایی اربعین گفت: ۴ ماه چسباندن عکس‌ها توسط یک تیم متخصص به طول انجامید و نتیجه آن‌یک عکس پانوراما در مقیاس یک‌به‌صد شد. عکسی که اگرچه با ایده‌آل ما فاصله زیادی داشت، اما قطعاً در دنیا ثبت رکورد بود؛ آن‌هم برای اربعینی که رسانه‌های غربی از عنوان کردن نامش می‌ترسیدند.

وی در خصوص برنامه‌های بین‌المللی در به نمایش گذاشتن این عکس و موارد مشابه آن گفت: برپایی نمایشگاه مختلف چیدمان-عکس بین‌المللی ازجمله پیشنهاد برگزاری نمایشگاه در کنار دیوار برلین و پارک هنرمندان روسیه تا هلند و لوزان سوئیس در ذهنمان بود. اما پس از چند سال برنامه‌ریزی و تلاش و درست درزمانی که قرار بود به نتیجه برسد، بیماری همه‌گیر کرونا دنیا را درگیر خود کرد.

این هنرمند عکاسی در ادامه گفت: در این بخش از نمایشگاه شما ۳۰ متر از ۳۰۰ متر عکس پانورامای تولیدشده را پس از ۷ سال به نظاره خواهید نشست.

وی در معرفی تیم تولید و خلبانی بخش «جاده بهشت؛ پانورامای اربعین» این نمایشگاه گفت: تیم تولید و خلبانی مرحله اول سال ۱۳۹۳ که به شکست انجامید را خلبان مسعود رضوانی، امیر شاملو، روح‌الله قاسمی، محمد ساسان، سید میثم عبداللهی و محمدباقر عبداللهی تشکیل می‌دادند. اما تیم تولید و خلبانی مرحله دوم سال ۱۳۹۴ که با کمک فرمانده محترم سپاه بدر عراق، ۸ کیلومتر از ۸۰ کیلومتر جاده نجف کربلا عکاسی شد را حسین عبدی، امیر شاملو، روح‌الله قاسمی، سید میثم عبداللهی، سید احسان حیدری، سید علی قرا، سید مجتبی حیدری و سید زین‌العابدین حیدری تشکیل دادند.

باقری در معرفی بخش سوم و چهارم نمایشگاه گفت: پخش مستندهای اربعینی و چیدمان‌های عکس اربعینی و تلفیق آن‌ها در کنار حجم، صوت، نور و هر آنچه بتواند تداعی‌گر فضای اربعین باشد، بخش‌های سوم و چهارم نمایشگاه را تشکیل می‌دهند. پایان مسیر نمایشگاه هم با سلام بر ساقی لب‌تشنگان، حضرت ابوالفضل العباس (ع) همراه است.

باقری در پایان اذعان کرد: تمام آرزوی من این است که نمایشگاه «رویای بهشت» بتواند نقطه اتصالی میان اربعین اباعبدالله الحسین (ع) با مخاطبین نمایشگاه باشد.

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.